Print Friendly, PDF & Email

V naši kliniki smo vam na voljo tudi za manjše kirurške in druge posege. Takšne posege izvajamo v lokalni anesteziji, brez bolečin.

 

ATEROMI(LOJNICE)-to so okroglaste tvorbe,ki jih najdemo na najrazličnejših lokacijah.                   Nastajajo zaradi zamašitve izvodnih kanalov žlez lojnic in posledičnega nabiranja loja. Skozi majhen rez  tvorbo odstranimo in kožo zašijemo.

 

MATERINA ZNAMENJA-tudi njih izrežemo do zdravega tkiva in kožo zašijemo. V kolikor je klinično in anamnestično jasno, da gre za benigno tvorbo preparata ne pošiljamo naprej. V kolikor pacient vseeno želi, da se preparat pošlje na pregled ali pa je nam klinično in anamnestično sumljiv na maligno tvorbo, preparat pošljemo na patohistološki pregled. Stroške  PH pregleda plača pacient.

 

VRAŠČEN NOHT-pogost problem. V lokalni anesteziji in brez bolečin, izrežemo delček nohta do v bazo nohta in prekrijemo z vazelinsko gazo. Pacient normalno odide domov. Prvih nekaj dni je potrebno nogo močiti v blagi raztopini kalijevega hipermangana.

 

KAPILARE NA OBRAZU-ta problem razrešimo z uporabo elektrokoagulacije ali z radiofrekvenčno energijo. Enostavno in učinkovito.

 

RAZLIČNI KOŽNI IZRASTKI- z elektro skalpelom ali z radiofrekvenčno energijo  jih odstranimo hitro in enostavno.