Print Friendly, PDF & Email

Povečanje ustnic je metoda  povečanja in oblikovanja ustnic s pomočjo t.i. fillerjev  (polnilcev) ali pa z lastno maščobo. Polnilci so lahko trajni ali pa razgradljivi. Trajnih fillerjev sploh ne uporabljamo, ker so morebitni problemi lahko dolgotrajni. Največkrat se odločamo za razgradljive polnilce in sicer za preparate hialuronske kisline ( HA ), najboljših svetovnih proizvajalcev (Restylane, Jouvederm). Na tem mestu, morebitne stranke opozarjamo, da je danes na trgu ogromno preparatov, neznanih proizvajalcev, dvomljive kakovosti in da precej nizka cena ponudbe lahko pomeni precejšnje tveganje.

Postopek izvajamo v lokalni anesteziji ali brez, odvisno od želje pacienta. Z majhno iglico najprej oblikujemo robove zgornje in spodnje ustnice in nato dodajamo gel v njeno notranjost, da bi dobili bolj polne ustnice. Če je potrebno, substanco injiciramo v gube na zgornji ustnici.

 

KOMU JE NAMENJENA?

Metoda je namenjena  mlajšim in starejšim ženskam. Pri mlajših ženskah  gre  večkrat za asimetrije ustnic, odstopanja od normalnih proporcev zgornje in spodnje ustnice ali pa za željo, da so ustnice bolj poudarjene. Pri starejših ženskah  pa zgornja ustnica postaja daljša  (glej lip lift ) in tanjša, ter vidna površina ustnice (vermilion) krajša. Rob ustnice je skorajda zabrisan. V obeh primerih se dajo ustnice prekrasno izoblikovati.

 

OKREVANJE

Po posegu pacientka normalno odide domov in lahko nadaljuje z svojimi aktivnostmi. Možne so manjše podplutbe ali otekline, ki običajno zginejo v parih dneh. Ker so preparati razgradljivi, je potrebno postopek ponoviti po 6- 12-18 mesecih, odvisno od preparata.

 

BELEŽKA O POSEGU

Primernost posameznega pacienta in specifične rizike glede na ta poseg, lahko ugotovimo edino na pregledu. Vsak kirurški poseg nosi določeno tveganje. Manjše komplikacije,  ki ne vplivajo na rezultat, so redke. Večje komplikacije so popolnoma neobičajne.