Print Friendly, PDF & Email

Veseli smo, da vam lahko ponudimo novo in izjemno  učinkovito metodo, ki uporablja lastno kri pacienta. Gre za plazmo bogato s trombociti (PRP), rastnimi faktorji, citokini itd., ki so nujno potrebne za aktivacijo matičnih celic (stem cells). Te celice so potem direktno vključene v vse obnovitvene procese organizma. več 

 

 

POMLAJEVANJE, CELULIT, AKNE

Gre za izjemen ” koktajl za pomlajevanje ”, ki služi kot vir zdravja in lepote. Zavira delovanje gena odgovornega za staranje in stimulira tvorbo mladih kožnih celic. Koža je elastična, vlažna in naravne barve. več

PLEŠAVOST, REDČENJE LAS 

 Nobena druga terapija za zdravljenje plešavosti se ne more primerjati ne z učinkovitostjo  ne z znanstveno utemeljitvijo PLASMOLIFTING-PRP metode. Zmanjšuje izpadanje las, izboljšuje debelino in gostoto las. Stimulira novo rast las. več

ŠPORTNE POŠKODBE,  ARTRITISI, ARTROZE, KRONIČNE RANE

Plazma ima anestetični učinek, ki lahko traja do treh mesecev. Zato je jemanje analgetikov, kortikosteroidov zmanjšano na minimum. Bolečina, togost  in funkcionalna omejitev sklepa  so zmanjšane za več kot 60%! več

Po poškodbah rehabilitacija mišic, ligamentov in kostnega tkiva  poteka do 30% hitreje potem,  ko običajni tretma dopolnimo z injekcijami lastne plazme. več

PLASMOLIFTING PRP metoda  je enostavna, varna, dostopna in učinkovita.

Ker uporabljamo lastno kri pacienta, je tveganje za  imunske  reakcije in prenos bolezni med ljudmi  zanemarljivo. Ni drugih stranskih pojavov!

Metoda je ambulantna kar pomeni, da se pacient po injekcijah lastne plazme vrne k opravljanju vsakdanjih funkcij ali rednega dela. Metoda je praktično brez bolečin.

 

VEČ O PLASMOLIFTINGU SI LAHKO PREBERETE TUDI NA SPODNJIH POVEZAVAH:

VEČ

 

KAJ JE PLASMOLIFTING?

PLASMOLIFTING PRP je postopek, pri katerem uporabljamo  plazmo bogato s trombociti (PRPplatelet rich plasma)pripravljeno na poseben način iz lastne krvi (autologous platelet plasma) , za  zelo veliko indikacij v različnih vejah medicine.  PRP je naravni stimulator regenerativnih procesov v telesu. Lastno plazmo dobimo s separacijo plazme s trombociti od eritrocitov in levkocitov s centrifugiranjem in uporabo specialnega gela.

 Z aktivacijo trombocitov se iz alfa granul sproščajo rastni faktorji (GF, growth factors), ki so ključni za procese regeneracije na vseh nivojih. Rastni  faktorji  so proteinske molekule z  določenim vrstnim  redom aminokislin. Od več kot dvajsetih različnih rastnih faktorjev v plazmi so najbolj pomembni  naslednji: IGF-1 (faktor rasti podoben inzulinu), PDGF (rastni faktor pridobljen iz trombocitov), TGF-beta (transformirajoči rastni faktor), VEGF (vaskularni endotelialni  rastni faktor), EGF (epidermalni rastni faktor), FGF (fibroblastni rastni faktor)itd.

Vse rastne faktorje (GF) uvajamo v tkiva potrebna zdravljenja z injekcijami lastne plazme (APP-autologous platelet plasma). Njihovo visoko koncentracijo dosežemo z injiciranjem večjega volumna plazme. To pa stimulira tvorbo fibroblastov (celice vezivnega tkiva)in krepi njihovo aktivnost. V zameno fibroblasti proizvajajo kolagen, hialuronsko kislino in elastin. Ta proces privede do razvoja novega vezivnega tkiva  in rasti kapilar. Poleg tega rastni faktorji (GF) blokirajo aktivnost osteoklastov (razgradnjo kosti)in stimulirajo osteoblastno proliferacijo (izgradnjo kosti) in tako preprečujejo nadaljne zmanjšanje kostnega tkiva in prispevajo njegovi regeneraciji.

 Rezultat je da se procesi presnove obnovijo, mikrocirkulacija in tkivni metabolizem se izboljšajo, tkivna respiracija (dihanje) se normalizira in lokalna imunost je stimulirana.

Za najboljši učinek PRP je potrebna visoka koncentracija trombocitov in prav to nam omogoča zaščitena metoda PLASMOLIFTING. Z zvišanjem volumna injicirane plazme je zvišano število trombocitov. PLASMOLIFTING tehnologija ne uporablja ne  kalcijevega  klorida za aktivacijo trombocitov, ne dvojnega  centrifugiranja in je zato maksimalno učinkovita in varna!

 

KAKO POTEKA POSTOPEK?

Pacientu odvzamemo določeno količino krvi (9-18-38 ml krvi-odvisno od predela, ki ga nameravamo zdraviti) v specialno pripravljene epruvete. Epruvete potem damo v centrifugo za določen čas in pri tem dobimo dve glavni frakciji: strdek od eritrocitov in levkocitov in nad njim krvno plazmo, ki vsebuje trombocite, mikro in makro minerale, vitamine in aminokisline. Ta zgornji del  (plazma bogata s trombociti –PRP)damo potem v brizge in injiciramo v različne dele telesa, potrebnih  zdravljenja. Če je potrebno, področja zdravljenja predhodno anesteziramo.

Prav neverjetno je, kje in zakaj vse  lahko uporabljamo to izredno metodo!

 

INDIKACIJE

 

ESTETSKA MEDICINA (AESTHETIC MEDICINE)

 1. POMLAJEVANJE KOŽE (SKIN REJUVENATION) obraz, vrat, dekolte, hrbtna stran rok; več
 2. CELULIT več

 

DERMATOLOGIJA

 1. AKNE več
 2. PLEŠAVOST (ALOPECIA ANDROGENES) (AGA) več
 3. RAZŠIRJENE KAPILARE (TELEANGIECTASIAS)
 4. CELULIT več
 5. KONTAKTNI DERMATITIS
 6. DLANSKI EKZEM (HAND PALM ECZEMA)
 7. LUSKAVICA (PSORIASIS)
 8. VIDAL’s DISEASE
 9. BRADAVICE NA DLANEH ali STOPALIH (PALMAR AND PLANTAR WART)
 10. STREPTOSTAFILOKOKNA PIODERMA
 11. ATOPIČNI DERMATITIS

 

STOMATOLOGIJA (DENTALNA MEDICINA)

 1. VNETJE GINGIVE (GINGIVITIS)
 2. LOKALIZIRANI PERIODONTITIS
 3. VSE FORME GENERALIZIRANEGA PERIODONTITISA
 4. INFEKCIJA OKROG KLASIČNIH ZOBNIH VSADKOV (PERI-IMPLANTITIS)
 5. PO EKSTRAKCIJI ZOB
 6. ZOBNI VSADKI (DENTAL IMPLANT SURGERY)
 7. PREVENCIJA PERIODONTALNIH BOLEZNI

 

ORTOPEDIJA, TRAUMATOLOGIJA več

 1. OSTEOARTRITIS
 2. OSTEOARTROZA
 3. PERIARTRITIS
 4. ZVINI, IZPAHI, UDARNINE (SPRAINS, DISLOCATIONS, CONTUSIONS)
 5. TENIŠKI KOMOLEC (TENNIS ELBOW), GOLFSKI KOMOLEC (GOLFER’S ELBOW)
 6. BURSITIS OLECRANI, BURSITIS AHILOVE TETIVE
 7. TRN V PETI (CALCANEAL SPUR , HEEL SPUR)

 

GINEKOLOGIJA

 1. KRONIČNE VNETNE BOLEZNI MEDENICE (chronic salpingo-oophoritis, chronic endometritis, pelvic adhesive disease, anorgasmia)
 2. POMLAJEVANJE VAGINE

 

OSTALO

 1. OPEKLINE
 2. KRONIČNE RANE več

 

KONTRAINDIKACIJE:

    1. SISTEMSKE KRVNE BOLEZNI
    2. MALIGNE BOLEZNI
    3. PSIHIČNE BOLEZNI
    4. ALERGIČNA REAKCIJA NA ANTIKOAGULANT HEPARIN (HEPARIN NATRIJ) V PRETEKLOSTI

 

ZAKLJUČEK

PLASMOLIFTING PRP metoda je enostavna, varna, dostopna in učinkovita.

Ker uporabljamo lastno kri pacienta, je tveganje za  imunske  reakcije in prenos  bolezni med ljudmi zanemarljiv. Ni drugih stranskih pojav!

Metoda je ambulantna  kar pomeni, da se pacient po injekcijah lastne plazme vrne k opravljanju vsakdanjih funkcij ali rednega dela.

Metoda je praktično brez bolečin.