Print Friendly, PDF & Email

 

Star sem 28 let in prihajam iz okolice Celja. Za mano sta dve operaciji ginekomastije, prva ponesrečena je bila izvedena na hrvaškem pri “specialistu” iz  Daruvarja. Edino kar sem imel od tega je bilo približno pet tednov bolečin, prva dva me je morala celo oblačit punca. Bil sem tudi dalj časa odsoten v službi, ker sem po poklicu osebni trener je moje delo zelo dinamično in ga nisem bil sposoben opravljati. Kirurg mi ni odstranil žleze ampak je zgolj napravil liposukcijo, zato je ginekomastija ostala oz. se je še celo povečala.

Točno 12 mesecev kasneje sem se odločil za ponoven poseg tokrat pri G. Šikman Mišo dr. med. iz Ljubljane. Po tej operaciji sem čutil motečo bolečino v prsnem delu samo nekje 2-3 dni, teden dni po operaciji sem se že lahko vrnil v fitnes in pričel nazaj s treningi. Ker sem si izbral dan za operacijo na petek sem se lahko nemoteno že v ponedeljek vrnil na delo.

G. Mišo je korekten, vzel si je mnogo več časa zame pri samem pregledu kot njegov hrvaški kolega že to me je pred posegom navdalo z optimizmom. Kar se mene tiče mu dam vse pohvale.

Matej, 28 let, okolica Celja

 

 

 

Šikman dr. med. je kirurg z veliko začetnico. Leta 2014 sem pri njem opravila ultrazvocno liposukcijo v lokalni anasteziji. Poseg je bil nebolec in se isti dan po posegu sem šla na enourni sprehod. Rezultat operacije je bil viden že po enem tednu in nad mojimi pricakovanjemi. Je vreden zaupanja in zato sem se leta 2015 pri njem odlocila za dvig zgornje  ustnice. Tudi tokrat je bil poseg nebolec, brazgotine se skorajda ne vidi in sem zelo zadovoljna. Za oba kirurška posega sem mu iz srca hvalezna. Njegov odnos do pacienta je strokoven in človeško topel. Je vreden zaupanja kot kirurg in človek.

Beata, 60 let, Ljubljana

 

 

SAMO ŠE TRENUTEK

Samo še trenutek,
le en še trenutek,
bo to le trenutek,
ne več, kot trenutek.

A to je trenutek, ki traja,
kot obljublja TV reklama,
a kolikokrat sem si želela, da bi ta trenutek trajal dlje
pa so me vprašali:”Kaj pa te daje?”

Zdaj sem doživela,
da je trenutek lahko cela matineja,
kot film, koncert, igra,
le da tokrat dela igla.

Zdaj iščem osnutek
definicije za trenutek,
ali je to res hipec,
ali natančen Mišek.

A doslej le tri osebe vedo,
zakaj pri vsej stvari je šlo,
jaz zase pa vem,
da vsem ljudem ne povem.

Teh trenutkov je bilo mnogo,
a zdaj, vidi, vidi mojo nogo,
moj trebušček in rit,
res sem fool fit.

Ko sem slišala: Suction,
sem vedela, da trenutek bo takšen,
da bodo mi škripali zobje
in se mi šibile noge.

Mišo obvlada,
Irma pomaga,
med nami prijetno vzdušje vlada,
to naša skupna bo zmaga.

Sem na široko čvekala,
ves čas ropotala,
a ker sva bili ženski dve,
so na tapeti moški bili, se ve.

Zdaj moram dalje,
vsem vam pošiljam le smajle,
grem sreči in zmagam naproti,
kar v življenju pozabila početi sem sproti.

Bojana, 55, Kranj

 

 

Izkušnja gospe Katarine

Že od pubertete sem trpela zaradi razširjenih žilic na stegnih. Zaradi tega mi je bilo vedno nadvse neprijetno pokazati se v kopalkah ali kratkih hlačah.  Sčasoma sem to pomanjkljivost sicer nekako sprejela in sem se za odpravo žilic odločila šele pri svojih 60. letih. Šla sem na posvet k Šikmanu dr. med.. Poseg je bilo treba opravljati večkrat, saj sem imela žilice razvejane že po celih nogah. Šikman dr. med. je posege opravljal potrpežljivo in natančno.

Posebej pa je poudaril, da moram zelo disciplinirano nositi kompresijske nogavice, če hočem obdržati učinek posega. Res sem jih pridno nosila kar dva meseca ves dan, mnogokrat še ponoči. Splačalo se je, saj je rezultat fantastičen. Moje noge so zdaj svetle in brez mreže žilic in ni mi več nerodno sleči se v kratke hlače.

Šikman dr. med. je odpravil mojo mladostno moro.

Še vedno precej kritično sprejemam lepotne kirurške posege, saj se mi zdi, da nekateri ljudje res pretiravajo s tem. V pogovoru z Šikmanom dr. med.  pa sem ugotovila, da je možno odpraviti nekatere znake staranja tako rekoč neopazno, le bolj svež videz obraza lahko dobiš.

Meni se je vedno zdelo krivično, da se pri ženskah staranje tako neprijetno kaže ravno pri ustih. Tudi sama sem že dobila tisti grozni venček gub okoli ustnic, zaradi katerega je bil moj obraz videti precej bolj starikav.

Nisem želela povečanih ustnic ali kaj podobnega, le tiste gubice so mi šle na živce, še zlasti , ker sem se težko lepo našminkala. S svinčnikom ustnic sploh nisem več mogla ravno in lepo obrobiti.  

Šikman dr. med. mi je razložil, da niso potrebni nobeni rezi, pač pa mi lahko gubice napolni s polnilom.

Z injekcijo mi je vbrizgal hialuronsko kislino v gubice okoli ust. 

Moj obraz se zaradi posega ni nič spremenil, vendar je videti precej bolj svež. Predvsem pa se zdaj lahko spet normalno in lepo našminkam.