Print Friendly, PDF & Email

To je zelo rafinirana procedura s pomočjo katere  skrajšamo zgornjo ustnico,  povečamo vidni rob zgornje ustnice (vermilion) ali pa poudarimo Kupidov lok (cupid’s bow). Rez v obliki bull horna ali gull winga  postavimo pod nosnice, podminiramo kožo zgornje ustnice do poljubne višine, višek kože izrežemo in robove sešijemo. Vse to naredimo v lokalni anesteziji z sedacijo, brez kakršnihkoli bolečin.

 

KOMU JE NAMENJENA?  Podaljšanje zgornje ustnice je zelo značilno za proces staranja in daje osebi neatraktiven videz. Zgornja ustnica je stanjšana z zmanjšanim vidnim robom(vermilion). Kupidov lok je zabrisan. Dolga zgornja ustnica se občasno vidi tudi pri mlajših osebah. Prav zanimivo je kako veliko takšen poseg pripomore k pomlajevanju obraza.

 

OKREVANJE Pacient gre takoj po posegu domov. Možne so manjše podpludbe ali oteklina, ki v kratkem času zginejo.

 

BELEŽKA O POSEGU

Primernost posameznega pacienta in specifične rizike glede na ta poseg, lahko ugotovimo edino na pregledu. Vsak kirurški poseg nosi določeno tveganje. Manjše komplikacije,  ki ne vplivajo na rezultat, so redke. Večje komplikacije so popolnoma neobičajne.