Print Friendly, PDF & Email

To je poseg s katerim dvignemo zunanjo tretjino obrvi (rep obrvi). Rez postavimo v lasišče, točno nad delom ki ga mislimo dvigniti, izprepariramo strukture pod kožo in s šivi, ki se bodo kasneje sami razkrojili, dvignemo zunanjo tretjino obrvi. Če se pojavi ob rezu višek kože , ga na koncu izrežemo in rano sešijemo. Poseg izvajamo v lokalni anesteziji, brez kakršnih koli bolečin.

 

KOMU JE NAMENJEN

 Mnoge, zelo atraktivne ženske, imajo nižjo pozicijo notranje strani obrvi in dvignjen rep obrvi z jasnim, odprtim področjem, stran od oči (parakantalna regija), brez  kakršnih koli gubic pod repom obrvi (hooding) in na zunanji strani oči (crow’s feet).

Pri tradicionalnem čelnem liftu in endoskopskemu čelnemu liftu  obstaja nevarnost da se preveč dvigne  notranja stran obrvi in celotna obrv, kar potem rezultira v nenaravnem ‘presenečenem’ izgledu.

S staranjem se obrv  v celoti poveša, posebej rep obrvi in se ustvarjajo navedene  gube v tem predelu. Povešenost obrvi lahko ustvari iluzijo, da je z zgornjimi vekami kaj narobe, kar je popolnoma zgrešeno.

Rešitev je dvig obrvi, ki pomladi utrujen videz in da pacientu ‘odprt’, vesel, sijoč in mladosten videz. To je neverjetno pomembna procedura pri pomlajevanju obraza, večkrat spregledana ali zanemarjena.

 

OKREVANJE  Po posegu gre pacient domov. Razen kakšne večje ali  manjše podplutbe in napetosti v operiranem področju, večjih problemov ne pričakujemo. Dobro si je rezervirati 5-7 dni počitka.

 

 

BELEŽKA O POSEGU

Primernost posameznega pacienta in specifične rizike glede na ta poseg, lahko ugotovimo edino na pregledu. Vsak kirurški poseg nosi določeno tveganje. Manjše komplikacije,  ki ne vplivajo na rezultat, so redke. Večje komplikacije so popolnoma neobičajne.