Print Friendly, PDF & Email

                                          POLNILCI  GUB ( DERMALNI FILLERJI )

                                          PREPARATI HIALURONSKE KISLINE ( HA )

 

 

Polnilci gub so različni. Eni so trajni preparati, drugi pa so začasni, razgradljivi. Trajnih preparatov  ne uporabljamo, ker so morebitni problemi lahko tudi trajne narave. Med razgradljivimi preparati so najbolj pogosti preparati  hialuronske kisline, ki je normalna sestavina kože (Restylane, Jouvederm itd.).

Na tem mestu potencialne stranke opozarjamo, da je ne trgu zelo veliko manj kakovostnih proizvodov, neznanih proizvajalcev in je vsekakor potreben premislek, če vam je glavno vodilo za odločitev cena storitve!

Z majhnimi iglicami  preparat injiciramo pod vsako gubo in jo tako napolnimo in dvignemo. Rezultat je takojšen. Večina  preparatov, ki jih mi uporabljamo vsebuje lokalni anestetik in je na ta način aplikacija brez bolečin.

 

KOMU JE METODA NAMENJENA?

 

Za razliko od Botoxa, ki ima drugačen način delovanja in je zelo primeren za  gube v zgornji tretjini obraza,  polnilce (filerje) lahko injiciramo povsod z takojšnjim efektom. Z njimi lahko dodajamo volumen tkivom tam, kjer ga zaradi staranja primanjkuje. Vse gube, kot npr. horizontalne čelne, med očmi, okrog oči, okrog ust (nazolabialne in marionetne gube) itd., izredno lepo reagirajo na te preparate.

 

OKREVANJE

Pacient gre takoj po posegu domov ali pa v službo. Razen majhnih podplutb in oteklin, večjih problemov ne pričakujemo. Po  6- 12-24  mesecih je potrebno injekcije ponoviti.

 

BELEŽKA O POSEGU

Primernost posameznega pacienta in specifične rizike glede na ta poseg, lahko ugotovimo edino na pregledu. Vsak kirurški poseg nosi določeno tveganje. Manjše komplikacije,  ki ne vplivajo na rezultat, so redke. Večje komplikacije so popolnoma neobičajne.